Jak użyć czekoladę do fontanny?

Fontanna czekoladowa to bardzo atrakcyjna forma podania tego produktu spożywczego. Ma ona szczególne zastosowanie podczas wszelkiego rodzaju imprez czy uroczystości.

Topienie czekolady


Czekolada do fontanny powinna być w odpowiedni sposób rozpuszczona przed podaniem jej w tak bardzo atrakcyjnej formie. Roztopić ją można na bardzo zróżnicowane sposoby. Można to na przykład uczynić w mikrofali, która idealnie nadaje się do tego celu. Czekoladę należy umieścić w misce oraz włożyć ją do urządzenia. Podgrzewa się ją jedynie przez około trzydzieści sekund, a następnie należy bardzo dokładnie wymieszać łyżką. Jest to bardzo skuteczny sposób roztapiania tego wyrobu, co sprawia, że można go wykorzystać w fontannie.

Kąpiel wodna


Czekoladę stosowaną w fontannach z powodzeniem można również roztopić w tak zwanej kąpieli wodnej. Również jest to bardzo dobre rozwiązanie, które sprawdza się w szczególności, gdy ktoś nie posiada w swoim mieszkaniu mikrofali. W celu rozpuszczenia w ten sposób czekolady należy umieścić ją w misce, którą następnie należy włożyć do garnka z gotującą się wodą. Czekolada pod wpływem wysokiej temperatury zacznie się w bardzo dobry sposób roztapiać i będzie można ją wykorzystać w fontannie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *